HírekÖnkormányzat

Szennyvízkezelési pályázat

A máriahalmi önkormányzat szeretne pályázatot benyújtani településünk szennyvízkezelésének megoldására. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatót minden háztartásba eljuttatták.

A képviselő testület nagyon elszánt, ezt a szándékát az alábbi, Facebook oldalán megjelentetett állásfoglalása is mutatja:

Tájékoztatás
Képviselő-testületi állásfoglalás a szennyvíz-kezeléssel és a pályázattal kapcsolatban.
A Képviselő-testület lehetőségként tekint a jelen pályázatra, talán utolsó esélyünk, hogy támogatással oldjuk meg ezt a problémát, ami jelenleg fenn áll a szennyvíz kezelésével kapcsolatban. Azok, akik nem élnek a lehetőséggel, el kell majd számolniuk a szennyvíz kezelésével, vagyis igazolniuk kell, hogy a jogszabályoknak megfelelően kezelik a szennyvizet. Amennyiben nem a jogszabályoknak megfelelően járnak el úgy az önkormányzatnak szándékában áll a szabálytalankodókat a szabályos útra terelni. Mivel ez a lehetőség mindenki számára nyitott és elérhető, ezért azokkal szemben akik a szabályoknak megfelelően kezelik a szennyvizet nem korrekt, hogy ne tegyünk lépéseket a szabálytalankodókkal szemben. Szabályosan jár el az, aki számlával tudja igazolni, hogy a szennyvizet elszállítja az erre jogosult szakemberrel, vagy rendelkezik saját, a szabványoknak megfelelő szennyvíztisztító berendezéssel és annak szabályos működését igazolni tudja szakember által.
Máriahalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Az együttműködési megállapodás szövege itt olvasható.

Az önkormányzat által kiszemelt cég a FANN-IN-DRÄN technológiát ajánlja.

Az önkormányzat elsősorban telefonon képzeli el a kérdések megválaszolásat, ehhez a 33/481-148, vagy 30/2265656 számokat kell hívni.

Lakossági forumot online formában fognak a kérdésben tartani, ennek időpontját később közlik.

A tulajdonosi szándéknyilatkozatokat személyesen gyűjtik, de az önkormányzathoz is be lehet adni.

A pályázattal kapcsolatos eddig ismert kérdésekre itt gyűjtöttük össze a válaszokat:

VASS József filmje az Önkormányzat Facebook oldalán az előkészületekről