Hírek

Irodalmi pályázat 2022

A pályázat plakátja

A Máriahalmi Szent János Apostol Plébánia és Máriahalom néhány nemes lelkű polgára irodalmi pályázatot hirdet a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

A pályázat fővédnöke: Simonyi-Molnár Balázs Atya

A pályázat témája: a január 22-i Magyar kultúra napjához kapcsolódó gondolatok, életérzések, tapasztalatok

Pályázók köre: pályázatunkra máriahalmi lakosok tollából várunk irodalmi műveket, kisebb terjedelmű írásokat, akár szabad verseket a fent megfogalmazott és kibontott témában. Komoly és vidám szövegeket egyaránt szívesen látunk.

Alsó életkori határ: betöltött 15. életév

Pályázat célja: A kiírt pályázatunk célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a magyar kultúrára, miközben a benyújtott pályamű alkotója jelet hagy maga után az utókornak. Célunk az irodalmi nyelv ápolása, ösztönzés új irodalmi művek alkotására, érzékenyítés a magyar kultúránkra.

Pályázat beküldési határideje: 2022. 01. 28. 16:00

A pályázatok leadása: a plébánia postaládájába bedobva.

Formai követelmények: Pályázni versekkel és novellákkal lehet.

A zsűri előtt a szerzők személyét titokban tartjuk, ezért a pályázat jeligés. A pályaművekre csak a jeligét (művésznevet) és a kategóriát (20 év alatti vagy 20 év feletti) szabad felírni. A művek mellé külön lezárt borítékban kell mellékelni egy lapot, melyen a jelige (művésznév) mellett a szerző: – neve, – elérhetősége szerepel.A jeligés borítékokat csak a sorrend megállapítása után nyitja fel a zsűri.Egy mű maximális hossza: vers esetében maximum 24 sor lehet, novella esetében maximum 4 gépelt oldalFormázási előírások: A/4-es lap – mindegyik margó 2,5 cm – betűtípus: Times New Roman 12 – sorköz szimpla. A műben szereplő idegen szó vagy kifejezés esetén a kiejtést és a szó jelentését kérjük feltüntetni a mű alatt zárójelben. Formai és tartalmi követelmények: Formai kötöttség nincs, de olyan pályamunkákat nem tudunk elfogadni, melyeket a NMHH vagy a magyar jogszabályok jogsértőnek ítélhetnek, nyelvezetük tartalmuk miatt. (Értsd: obszcén szavak, illetve kifejezések, becsületsértés, rasszizmus, politikai nézetek stb.) A pályázó a pályázaton történő részvételével kifejezetten kijelenti, hogy a pályázaton saját írásaival vesz részt, melyek saját szellemi termékei, a felhívásban foglaltakat elfogadja és ennek szellemében nyújtja be pályázatát. Hozzájárul, hogy alkotását/alkotásait a kiíró korlátozás nélkül – a szerzői jogokat tiszteletben tartva, honorárium és szerzői jogdíj (royalty) fizetése nélkül – felhasználhassa nyomtatott vagy elektronikus kiadványaiban, kulturális rendezvényein, honlapján.

Pályaművek zsűrizése: A zsűri tagjai : Ombodi Erzsébet, Eichardt Anikó, Magyar Zsolt

Eredményhirdetés: 2022. 01. 30. 15:00-kor Máriahalmon a templomban

Díjazás: A díjazottakat az általuk megadott elérhetőségen keresztül értesítjük.

15 és 20 év kor közöttiek 1. helyezettje: Elismerő oklevél + 25 ezer ft-os könyvutalvány

20 év kor felettiek 1. helyezettje: Elismerő oklevél + 25 ezer ft-os könyvutalvány